2010. március 2., kedd

Burgonya püré


Ez a legegyszerűbb,és leggyakrabban elkészített köret.Mindenhez illik,ami sült,főtt vagy kirántott..
Hozzávalók :
kg burgonya
2-3 kanál margarin

kb.1.5 dl tej

A burgonyát megtisztítjuk,alaposan megmossuk,és puhára főzzük sós vízben.Leszűrjük,és pépesre törjük.Hozzáadjuk a sót,a margarint,és a meleg tejet.Ekkor én nagy habverővel dolgozom össze.Akinek van robotgép,az természetesen azzal gyönyörű simára tudja vele dolgozni.
A tej mindenképpen legyen jó meleg,mert a ha hideg tejet használunk,attól a burgonyapüré nyúlós lesz,nem pedig krémes,és később megkeményedik,nem marad ugyan olyan puha és krémes,mint készítéskor.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print