2010. március 31., szerda

Burgonyás kenyér !!!


Ez már a harmadik kenyérkém.Minél többször próbálkozom,annál jobb lesz.Ezt a kenyeret,a burgonyás pogácsa  tésztájához hasonlóból készítettem.Annyi különbséggel hogy ebben nincs fokhagyma,olaj, bors,és csak 1 tojást adtam hozzá.

                                                                         Hozzávalók :

                                                                           1 kg liszt
                                                                       60 dkg krumpli
                                                                        5 dkg élesztő
                                                                           1 dl tejföl
                                                                        1 1/2 kanál só,
                                                                       1 kanál cukor
                                                                   20 dkg puha margarin
                                                                            1 tojás
                                                                        3 - 4 kanál tej

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk.A közepébe mélyedést csinálunk,és belemorzsoljuk az élesztőt.Hozzákeverjük a cukrot,és a tejfölt,és hagyjuk megkelni.Mikor az élesztő megkelt,akkor a liszthez adjuk a sót,a margarint, a tojást,a tejet .Összedolgozzuk,és jól megdagasztjuk.Letakarva,langyos helyen kelesztjük.Közepesen meleg sütőben sütjük.

Én most a leírt mennyiségnek a feléből sütöttem a kenyeret.A másik feléből zöld fűszeres rózsakenyeret készítettem el.

                                                                       

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print