2010. október 16., szombat

"Gofri"

/Rama süteményes füzetből/


Igaz hogy nem gofri sütőben,hanem szendvics sütőben sütöttem,de ez az ízén semmit sem változtatott.Mindenképpen ki akartam próbálni ezt a receptet.Most már legalább tudom ,hogy érdemes lesz megcsinálni,majd ha veszek gofri sütőt.


Hozzávalók :Tésztához
2 db tojás
2 cs vaníliás cukor
20 dkg porcukor
1 dl víz,vagy tej
1,5 dl főzőtejszín
csipetnyi só
1 mokkáskanál sütőpor
30 dkg liszt
15 dkg olvasztott Rama margarin
Sütéshez : 5-8 dkg olvasztott Rama margarin
Töltelék : 1 cs.csokis pudingpor,0,5 dl tej,5 kanál cukor
barack lekvár
Díszítéshez:Tejszínhab

A tésztához a tojásokat a kétféle cukorral és a vízzel vagy tejjel egy tálban simára keverjük,majd a tejszínt és a sót  is.A sütőport a lisztbe forgatjuk ,majd hozzáadjuk a masszához..Végül belecsurgatjuk az olvasztott margarint.Letakarva,szobahőmérsékleten pihentetjük kb.fél órát.
Addig elkészítjük a pudingot.
Fél óra elteltével a gofri sütőt előmelegítjük,olvasztott margarinnal megkenjük.1-2 evőkanál tésztát elsimítunk benne,majd lezárjuk,és 2-3 percig sütjük./A tészta mennyisége függ a sütő nagyságától./
Tálaláskor a tésztát megkenjük baracklekvárral,és pudinggal.Tejszínhabbal díszítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print