2010. október 15., péntek

Pudingos almás szelet



Hozzávalók a tésztához :

40 dkg liszt
1 cs sütőpor
20 dkg porcukor
25 dkg Rama margarin
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál citromlé
4 tojás sárgája

Töltelék :
2 cs. vanília puding,
6 dl tej
6 evőkanál cukor
40 dkg tejföl
4 tojás fehérje
kávés kanál fahéj
50-60dkg alma,/megtisztított/
3 kanál cukor a karamelizáláshoz.
+ 2 db alma felszeletelve

A tésztához a lisztet a sütőporral összeforgatjuk.A margarint elmorzsoljuk benne,hozzáadjuk a reszelt citromhéjat a citromlét,a tojássárgát,és összeállítjuk a tésztát.Két részre osztjuk,és folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük,30 percig.

Közben elkészítjük a krémet

A meghámozott és felkockázott almát karamelizáljuk,hozzáadjuk a fahéjat,és kihűtjük
A 2 csomag pudingport a cukorral a tejben sűrűre főzzük,és kihűtjük.Ha kihűlt,hozzákeverjük a tejfölt,a felkockázott,karamelizált ,kihűtött almát és a kemény habbá felvert tojásfehérjét.

Az egyik tésztacipót kinyújtjuk,és a margarinnal kikent tepsibe helyezzük.Erre rásimítjuk a a krémet,és befedjük a másik tésztalappal.A tetejét megkenjük tojással.Mérsékelten meleg sütőben,kb 40 percig sütjük.A tepsiben hagyjuk kihűlni.majd néhány órára hűtőbe tesszük.


Jó tanács.:

1.,A tésztával elég nehéz dolgozni,mert ragad ,és törik.Ha több lisztet adunk hozzá akkor sütés után száraz lesz.Két sütőpapír közzé téve könnyebb kinyújtani.

2.,Főzzük meg először a pudingot,karamelizáljuk meg az almát ,és amíg hűl addig összeállítjuk a tésztát.

2 megjegyzés:

trinity írta...

Ezt még nem sütöttem így,pudingosan- de nagyon fini lehet!

Anyucika írta...

Nagyon finom,és azért is jó mert kevés almával is el lehet készíteni,ha nincs elég alma egy hagyományos almás sütihez,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print