2010. október 24., vasárnap

Görög musszaka






 Hozzávalók .
50 dkg darált sertéshús
1 gerezd fokhagyma
2 dl paradicsompüré
 csipet szerecsendió
15 dkg liszt
 2db padlizsán
 5 dkg reszelt sajt
 1 nagy fej vörös hagyma
1,5 dl olaj
 só
 fekete bors

 1/2 dl olajban aranysárgára pároljuk az apróra vágott
 hagymát,és sóval borssal ízesítjük.Ezután hozzáadjuk a
 darált húst,és a zúzott fokhagymát.10-15 percig
 pároljuk,majd ráöntjük a paradicsompürét.hozzáadjuk a
 szerecsendiót,és még 20 percig főzzük.A 1,5 cm vastag
szeletekre vágott meghámozott padlizsánt besózzuk,lisztben
megforgatjuk,és a forró olajban /1 dl/ kisütjük.A hús
egyik felét tepsibe vagy tűzálló tálba rakjuk,rárakjuk a
 sült padlizsánt,és befedjük a hús másik felével.Reszelt
 sajttal megszórjuk,és előmelegített sütőben kb:30 percig
 sütjük.
 A hozzávalókat több rétegre elosztva is rakhatjuk.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon imádom a padlizsánt !!!!Így nagyon szuper lehet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print