2009. december 19., szombat

Fánk és Mézes

Ma csak sütöttem.Mégpedig Egy nagy adag fánkot,és rengeteg mézest.A mézes receptjét a Rama sütis füzetemből vettem.Viviennel együtt készítettük el. mind a kettőt.Valószínű,hogy ha egyedül csinálom akkor hamarabb elkészül,de nagyon szereti csinálni.A mézes kalácsok díszítését meg különösen.Majdnem az egészet ő csinálta meg..Most nem csak egyszerű kerek fánkokat szaggattunk,hanem különböző figurákat is.Vivien is kitalált párat,és ki is formázta.

2 megjegyzés:

Tűzpadka írta...

Szia anyucika! Úgy látom ez a Vivi nagyon ügyes! Milyen mintákat talált ki? Most azon töröm a fejem, marcipánból hogyan lehetne sakk figurákat készíteni, csak néhány darabot. Mátyás menü mellé kellene dekorációnak, (Mátyás és Beatrix kapott Olasz cukrászoktól egy marcipán sakk táblát...) Vivi hogy készítené?

Anyucika írta...

Szia.Gondolkodtam a sakkfigurán.Hát ez elég nehéz.De ha van sakk készlet kéznél,akkor talán a kinyújtott parcipánból a figura jobb és bal oldalát külön meg lehet formázni,mint ahogy például a kindertojás is készül,aztán összeragasztani,cukormázzal.Lehet hogy nem jó ötlet,de csak ez jutott eszembe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Nyomtató

Print