2010. március 21., vasárnap

Meggyes kókuszos torta





Tegnap végre elkészíthettem a tortát,ami GYÖNGYI -nél láttam meg.Köszönöm hogy megosztottad velünk.Nagyon megtetszett,és tudtam hogy ezt fogom megcsinálni a kicsi lányom 7.-ik szülinapjára.
A díszítést @ndre@-nál láttam.Sokszor nézelődöm,nála,mert sok szép dolgot alkot,a kreativitása és az ügyessége nem ismer határokat.Igaz hogy nem lett olyan szép,mint az övé,de a következő már szebb lesz..

                                                                         Íme a recept

MEGGYES KÓKUSZOS TORTA



Hozzávalók:
Tészta:
15 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
Fél csomag sütőpor
1 csipet só
4 tojás
2 evőkanál hideg víz
2 púpozott evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg kristálycukor
4 evőkanál hideg víz
1 evőkanál kókuszreszelék
1 evőkanál zöld citrom lé
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál rum.

Meggyes krém:
1 üveg magozott meggy
7 dl Hulala tejszín
1 csomag habfixáló por
2 púpozott evőkanál porcukor
1 csomag zselatinlap (Dr. Oetker, 6 lapos)
1 pohár joghurt (140 gramm natúr)
1 púpozott evőkanál kókuszreszelék.

Tetejére:
30 dkg friss, (fagyasztott) magozott meggy
Kb. 5 dkg szeletelt mandula
3 evőkanál kókuszreszelék.


Elkészítés:
Előkészítem a kapcsos tortaformámat, sütőpapírral bélelem ki az alját.
A lisztet, az étkezési keményítőt, a sütőport elkeverem 1 csipet sóval.
A tojásokat szétválasztom. A fehérjéhez adok 2 evőkanál hideg vizet, és kemény habbá verem, közben adom hozzá az 1 csomag vaníliás cukrot és a 2 púpozott evőkanál porcukrot.
A tojássárgájákat 4 evőkanál vízzel, 10 dkg cukorral krémesre keverem. Hozzákeverem a lisztes keveréket, majd a felvert tojásfehérjés habot – először csak az egyharmadát, majd a többit is lazán, hogy ne törjem össze a habot.
Elfelezem a tésztát, az egyik részéhez adom a kókuszreszeléket és a zöld citrom levét, a másik feléhez az átszitált kakaóport és a rumot. A sárga tésztát sütöm ki először, előmelegített sütőben, 20 perc, 200 C fokon. Majd a kakaós piskótát sütöm ki, szintén sütőpapírral bélelt tortaformában. Ha van két azonos méretű tortaforma, egyszerűbb az életünk, lehet időt spórolni.

Meggyes krém: A meggybefőttet lecsöpögtetem, a levét felfogom. A tejszínt a porcukorral, habfixálóval kemény habbá felverem. 2/3 részét hűtőbe teszem, a maradékot elkeverem 1 dl meggy lével, 1 porár joghurttal és a kókuszreszelékkel. A zselatinlapokat kevés hideg vízbe áztatom 5 percre, majd 4 evőkanál vízzel felmelegítem (de nem forralom fel!). Hagyom langyosra hűlni, majd apránként a meggyleves tejszínhabhoz keverem. Hűtőbe teszem bő fél órára.

Összeállítás: Kapcsos tortaforma aljára teszem a sárga piskótát, ráöntöm a meggyes krémet (még nem kötött meg teljesen, nem kell megijedni), rászórom a lecsöpögtetett meggybefőttet. Lefedem a kakaós piskótával, és megkenem a félretett tejszínhab felével. Újabb hűtés következik, legalább 2 óra.

Díszítés: Körbevágom a tortát, kiveszem a formából (talppal együtt) egy tálcára teszem. Az oldalát bekenem tejszínhabbal, pirított mandulát tapasztok rá. Végül a maradék tejszínhabbal díszítem a torta tetejét, és ráültetem a korábban alaposan lecsöpögtetett 42 szem meggyet. Kókuszreszelékkel meghintem a tetejét. Ha tökéletes a díszítés is, át lehet tenni a kész tortát tortatálra, tortatartóba.

2 megjegyzés:

Andrea írta...

De nagyon is szép lett :)!!!!
Nagyon sok boldog szülinapot Vivikének!!!

Anyucika írta...

Nagyon szépen köszönjük !!!!
Majd legközelebb nyomózsákkal csinálom.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Nyomtató

Print