2010. április 23., péntek

Hercegnő burgonya

.....
....
A receptet ITT találtam.

Hozzávalók :

0,5 kg burgonya
2 tojássárgája
5 dkg vaj

szerecsendió
5-6 dkg reszelt sajt


A kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzöm, majd alaposan leszűröm és hagyom egy kicsit szikkadni, hogy minél kevesebb víz maradjon benne. Összetöröm, de úgy, hogy ne maradjanak benne darabok. Hozzákeverem a vajat, a tojássárgájákat és a szerecsendiót, jól elkeverem, végül a reszelt sajtot is hozzáadom. Ha kell, még megsózom. Sima habos masszává keverem, majd egy habzsákba teszem és sütőpapíros (jelen esetben szilikonos) tepsibe rózsákat nyomok belőle. 200 °C-os sütőben addig sütöm, míg pirulni kezd.


Megjegyzés: sajt nélkül kicsit könnyebb, sajttal meg finomabb. Ha a masszából karikákat nyomok a tepsire és úgy sütöm meg, párolt zöldséggel is megtölthetem.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print