2010. április 6., kedd

Madártej




Hozzávalók :
1 l tej
3 tojás
10 dkg cukor
1 cs vanília
1 kávés kanál liszt

A tojások fehérjét 1 kanál cukorral kemény habbá verjük,és kevés cukorral ízesített vízben megfőzzük./De meg lehet főzni a tejben is./Majd szűrőkanállal kiszedjük és lecsöpögtetjük./3-4 másodpercig kell főzni mindkét oldalát,mert ha tovább hagyjuk akkor a hab összeesik./
A tojások sárgáját a többi cukorral,a vaníliával és kevés hideg tejjel simára keverjük.Ezt a keveréket hozzáadjuk az időközben felforralt tejhez és /habverővel/folytonos keverés közben újból felfőzzük.Jó hidegre hűtjük.Habgaluskával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print