Már régebben láttam meg
Gabojsza - nál ezt a csodálatos alkotást.Akkor elhatároztam,hogy én is el fogom készíteni.Igaz hogy nem az ő tésztareceptjét használtam,de legközelebb abból próbálom ki.A fűszerezés viszont igen.A medvehagyma helyet én új hagyma zöld szárát használtam. A megvalósítás mostanáig váratott magára.Ma burgonyás kenyeret sütöttem,és egy teljes adagot dagasztottam,aminek az egyik feléből a kenyér készült,a másik feléből pedig a rózsakenyeret készítettem el.egy nagyot,és három kisebbet.Alig vártam hogy hűljön egy kicsit,és megkóstolhassam.Nagyon finom !!!!A kicsiket kóstolónak szánom,ismerősöknek.Remélem nekik is ízleni fog.
Hozzávalók :
1 kg liszt
60 dkg krumpli
5 dkg élesztő
1 dl tejföl
1 1/2 kanál só,
1 kanál cukor
20 dkg puha margarin
1 tojás
3 - 4 kanál tej
A lisztet egy nagy tálba szitáljuk.A közepébe mélyedést csinálunk,és belemorzsoljuk az élesztőt.Hozzákeverjük a cukrot,és a tejfölt,és hagyjuk megkelni.Mikor az élesztő megkelt,akkor a liszthez adjuk a sót,a margarint, a tojást,a tejet .Összedolgozzuk,és jól megdagasztjuk.Letakarva,langyos helyen kelesztjük.Megkenjük a fűszeres vajjal.Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,és a formába rakjuk.Megkelesztjük,és tojással megkenjük a tetejét.Közepesen meleg sütőben sütjük.
1 megjegyzés:
Hát ez nagyon szép lett!:-)
Megjegyzés küldése