2009. május 1., péntek

Krumplis pogácsa


Hozzávalók:
1 kg liszt
60 dkg krumpli
5 dkg élesztő
1 dl tejföl
1 1/2 kanál só,
1 kanál cukor
1 dl olaj
20 dkg puha margarin
1 gerezd fokhagyma //vagy 1 Knorr fokhagyma izbomba//
2 mokkáskanál bors
3 tojás
1-2 kanál tej
tetejére szezámmag.vagy sajt.de ezek nélkül is kiváló.
A lisztet egy nagy tálba szitáljuk.A közepébe mélyedést csinálunk,és belemorzsoljuk az élesztőt.Hozzákeverjük a cukrot,és a tejfölt,és hagyjuk megkelni.Mikor az élesztő megkelt,akkor a liszthez adjuk a sót,a margarint,az olajat, a fokhagymát,a borsot, a tojást,a tejet és a krumplit.Alaposan összegyúrjuk,és átdagasztjuk.1-1 1/2 cm vastagságúra nyújtjuk,késsel a tetejét bevagdossuk és tetszés szerinti nagyságúra kiszaggatjuk.Ismét kelesztjük,majd a tetejét megkenjük tojással,és megszórjuk szezámmaggal,vagy sajttal.Előmelegített sütőben sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Nyomtató

Print