2011. február 17., csütörtök

Csokikrémmel töltött csokis fánk



Hozzávalók :
50 dkg liszt,
3 dl tej,
4 dkg élesztő,
5 dkg porcukor,
6 dkg olvasztott vaj,
3 db tojássárga,
3-4 kanál rum.
/Ha éppen nincs rum,azt nyugodtan ki lehet hagyni/
A sütéshez:olaj.A díszítéshez:baracklekvár,porcukor.

Az élesztőt a porcukorral a langos tejben felfuttatjuk.Hozzáadjuk a liszthez a tojássárgával,
az olvasztott vajjal,és a rummal együtt.Fakanállal kavarjuk össze,majd addig gyúrjuk,míg szép sima lesz
Letakarva megkelesztjük.Ha megkelt akkor ujjnyi vastagságúra nyújtjuk,és kiszaggatjuk.
A közepét egy kicsit elvékonyítjuk,vagyis kis lyukat csinálunk bele.Ismét letakarjuk ,
és kelesztjük.Forró olajban kisütjük.

Töltelék :1 cs csokipuding
6-7 evőkanál cukor
5 dl tej
20 dkg Rama margarin
Máz: 15 dkg étcsokoládé
5 dkg Rama margarin
2-3 kanál víz

A pudingot előírás szerint megfőzzük,majd kihűtjük.Aztán hozzáadjuk a margarint,és habosra keverjük.Ezzel a krémmel töltjük meg a már kihűlt fánkokat.
A csokit,a margarinnal és a vízzel együtt gőz fölött felolvasztjuk,és kicsit kihűtjük.Belemártogatjuk a megtöltött fánkokat,és hűvös helyre tesszük hogy a csoki megdermedjen.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print