2011. február 9., szerda

Körtés - túrós rakottas


                                                    Hozzávalók:
                                                     2 db tojás
                                                  5 dkg porcukor
                                                  5 dkg margarin
                                                     50 dkg túró
                                                      3 db körte
                                               1 citrom reszelt héja
                                               2 db szikkadt zsemle
                                                   20 dkg málna
                                            a tál kikenéséhet margarin

 A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük.A margarint  megolvasztjuk,és beleöntjük.A túrót áttörjük,2 körtét apró kockára vágunk,és mindkettőt a a tojásos masszába dolgozzuk.A hozzáadjuk a reszelt citromhéjat.Végül  a kemény habbá vert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk.Egy mély tűzálló tálat jól kivajazunk.A zsemléket vékonyan felszeleteljük.Egy sort a tál aljára fektetünk,a túrós masszával befedjük,és málnaszemekkel kirakjuk.A rétegezést addig folytatjuk,amíg a hozzávalókból tart.A tetejére túró kerüljön,amit maradék felszeletelt körtével díszítünk.előmelegített sütőben lassú tűznél 10-15 percig sütjük.Sütés után állni hagyjuk10-15 percig.Porcukorral meghintve,néhány szem málnával,esetleg málnaszörppel tálalhatjuk.
                                      

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Nyomtató

Print