2011. február 9., szerda

Kukorica krémleves csirkés húsgombóccal


Hozzávalók :
5 db csemege kukorica
5 dkg vaj
1 evőkanál liszt
1L zöldség leves

frissen őrölt bors
1,5 dl tejszín

Húsgombóchoz:
40 dkg darált csirkemell
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
1 kiskanál fűszerpaprika
só,őrölt bors
kiskanál cukor
1 csokor petrezselyem
8 dl zöldség leves

A kukoricaszemeket olvasztott vajon 5-6 percig pároljuk.Egy evőkanállal félreteszünk belőle.Megszórjuk a liszttel,összekeverjük,és felöntjük a zöldséglevessel.Ha felforrt,lassú tűzön addig főzzük,amíg a kukorica megpuhul.Majd hozzáadjuk a tejszínt,és újból felforraljuk.Lehúzzuk a tűzről,és pépesre turmixoljuk.Sóval,és borssal ízesítjük.
A darált húst összekeverjük a zúzott fokhagymával,a tojással ,fűszerpaprikával,petrezselyemmel,sóval borssal.Vizes kézzel diónyi gombócokat gyúrunk belőle,és a forrásban lévő zöldséglevesben,lassú tűznél megfőzzük.A levest tányérokra szedjük,megszórjuk aprított petrezselyemmel,és s félretett kukoricaszemekkel.

Ha a leves túl sűrű lenne,önthetünk hozzá,egy kevéset a forró zöldséglevesből,amiben a gombócok főttek.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print