2011. február 9., szerda

Zöldséges kosárka



Hozzávalók :
kb.45 dkg leveles tészta /mirelit/
6 db tojás
30 dkg tejszín
20 dkg kemény sajt
só , őrölt fekete bors
Vegetáriánusoknak.
kb,12 dkg cukkini
10 dkg koktél,paradicsom
Húsevőknek :
20 dkg bacon
1 kis fej lila hagyma

Díszítéshez petrezselyem
liszt a nyújtáshoz
A vaksütéshez,szárazbab vagy borsó

A leveles tésztát lisztezett deszkán kb,5 mm vastagságú lappá nyújtjuk,és 12 db kb 15 cm átmérőjű kört szaggatunk ki belőle.kb 10 cm átmérőjű,margarinnal kikent  tortaformákba fektetjük a kerek  lapokat.Aljukat villával megszurkáljuk,megtöltjük szárazbabbal,és előmelegített sütőben,kb15 percig elősütjük..A bab eltávolítása után,rácsra téve teljesen kihűtjük.
A sajtot egész apróra kockázzuk.Amíg tészta hűl a tojásokat villával  felverjük ,majd összekeverjük a tejszínnel,a sóval és a borssal,ízesítjük.
A zöldséges változathoz felszeleteljük a cukkinit ,és félbe vágjuk a paradicsomokat.
A húsos változathoz,pedig apróra kockázzuk a szalonnát ,a hagymát pedig vékonyan felszeleteljük.Megtöltjük a tésztakosárkákat a töltelékekkel,és előmelegített sütőben,kb.6 percig sütjük.Kivesszük a sütőből,és tetejüket megszórjuk a sajttal,meglocsoljuk a tojásos tejszínnel,és még 10 percig sütjük.Petrezselyem zölddel díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print