Hozzávalók:
1. réteg
25 dkg darált háztartási keksz
5 dkg Ráma margarin
5 dkg porcukor
kevés tej
2 csapott evőkanál kakaó
2. réteg
20 dkg túró
porcukor
2 dl tejszín
1 cs. vaníliás cukor
3. réteg
2 cs. Aranka csokoládés krémpor
5 dl tej
1 cs. vaníliás cukor
/vagy 2 cs.főzni való csokis pudingpor/
4. réteg
2 dl tejszín
5 dkg porcukor
Tetejére kb. 5 dkg reszelt csokoládé
A darált kekszet összegyúrom a cukorral,kakaóval, a margarinnal és egy kevés tejjel. Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe (30 x 30-as) vagy egy nagyobb torta formába egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodom a keksztésztát.
A túrót, ha nagyon darabos mixelőrúddal krémesítem, összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel és a kekszre simítom.
Az Aranka krémport a tejjel egy elektromos habverővel jó sokáig keverem. Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrém tetejére simítom.
/megfőzzük a pudingot 5 dl tejben,6 kanál cukorral/
A tejszínt felverem a porcukorral és a vaníliás krémre kenem. A tetejére reszelt csokit szórok, és a hűtőbe teszem tálalásig
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése