2010. szeptember 13., hétfő

Csokis Emeletes élvezet !!


Hozzávalók:


1. réteg

25 dkg darált háztartási keksz
5 dkg Ráma margarin
5 dkg porcukor
kevés tej
2 csapott evőkanál kakaó


2. réteg

20 dkg túró
porcukor
2 dl tejszín
1 cs. vaníliás cukor


3. réteg

2 cs. Aranka csokoládés krémpor
5 dl tej
1 cs. vaníliás cukor
  /vagy 2 cs.főzni való csokis pudingpor/
4. réteg

2 dl tejszín
5 dkg porcukor


Tetejére kb. 5 dkg reszelt csokoládé


A darált kekszet összegyúrom a cukorral,kakaóval, a margarinnal és egy kevés tejjel. Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe (30 x 30-as) vagy egy nagyobb torta formába egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodom a keksztésztát.


A túrót, ha nagyon darabos mixelőrúddal krémesítem, összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel és a kekszre simítom.


Az Aranka krémport a tejjel egy elektromos habverővel jó sokáig keverem. Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrém tetejére simítom.
/megfőzzük a pudingot 5 dl tejben,6 kanál cukorral/

A tejszínt felverem a porcukorral és a vaníliás krémre kenem. A tetejére reszelt csokit szórok, és a hűtőbe teszem tálalásig

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print