2010. szeptember 25., szombat

Paradicsomos káposztafőzelék.


Hozzávalók :

1 fej káposzta
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 közepes krumpli
késhegynyi őrölt köménymag
késhegynyi őrölt babérlevél
delikát,bors
olaj,liszt-a rántáshoz
paradicsompüré

A káposztát megmossuk és apróra daraboljuk.A burgonyát meghámozzuk,és felkockázzuk.Az így előkészített káposztát,és krumplit,a fűszerekkel együtt feltesszük főni,annyi vízben ,hogy jól ellepje.Amíg fő,elkészítjük a rántást,az olajból és lisztből.Kevés vízzel felengedjük,és hozzáadjuk a paradicsompürét is.Kis habverővel simára keverjük.Ha a káposzta és a krumpli már puhára főtt,a rántáshoz adunk a levéből,ezzel is simára keverjük,majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a főzelékhez.Összefőzzük,és ha kell akkor még fűszerezzük,ízlés szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print