2010. szeptember 5., vasárnap

Pudinggal töltött fánk

Ez a fánk is a már jól bevált Szalagod fánk receptje alapján készült.Annyi különbség van közöttük,hogy ezt csokipudinggal megtöltöttem.Mégpedig azért mert Vivien szerint finom ugyan a fánk a rajta lévő lekvárral,és porcukorral,de az már nem olyan jó hogy a belsejében nincs semmi.



Hozzávalók :
50 dkg liszt,
3 dl tej,
4 dkg élesztő,
5 dkg porcukor,
6 dkg olvasztott vaj,
3 db tojássárga,
3-4 kanál rum.
/Ha éppen nincs rum,azt nyugodtan ki lehet hagyni/
A sütéshez:olaj.A díszítéshez:baracklekvár,porcukor.

Az élesztőt a porcukorral a langos tejben felfuttatjuk.Hozzáadjuk a liszthez a tojássárgával,
az olvasztott vajjal,és a rummal együtt.Fakanállal kavarjuk össze,majd addig gyúrjuk,míg szép sima lesz
Letakarva megkelesztjük.Ha megkelt akkor ujjnyi vastagságúra nyújtjuk,és kiszaggatjuk.
A közepét egy kicsit elvékonyítjuk,vagyis kis lyukat csinálunk bele.Ismét letakarjuk ,
és kelesztjük.Forró olajban kisütjük.

Töltelék:1 cs csokipuding
            6 kanál cukor
           5 dl tej
A pudingot sűrűre főzzük,kicsit hűlni hagyjuk,majd megtöltjük vele a kihűlt fánkokat.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print