2010. szeptember 24., péntek

Kávés krémszelet


/Tina - magazinból/

Hozzávalók :5 db tojás
16 dkg cukor
4 cs vaníliás cukor
csipet só
5 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
1 teáskanál sütőpor
Krém : 80 dkg tejszín
4 púpozott evőkanál instant kávé
50 dkg mascarpone
A tojásokat szétválasztjuk.A fehérjéket kemény habbá verjük,közben beleszórunk 8 dkg cukrot,1 cs vaníliás cukrot,és hozzáadjuk a sót.Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat,majd beleszitáljuk az étkezési keményítő - liszt -sütőpor keverékét.Sütőpapírral kibélelt kb 32 x 37 cm -es tepsibe simítjuk,és előmelegített sütőben,200 fokon kb 10 percig sütjük.Kevés cukorral meghintett konyharuhára borítjuk.Lehúzzuk róla a sütőpapírt,és betakarjuk a konyharuhával
.
Kemény habbá verünk 50 dkg tejszínt a kávéporral,közben beleszórjuk a maradék cukrot,és 2 csomag vaníliás cukrot.A mascarponét simára keverjük,és két adagban beleforgatjuk a tejszínhabot.a piskótát visszatesszük a tepsibe ,és megkenjük a krémmel.Késsel 18 szeletet jelölünk be rajta,és a közepükbe kanállal 1-1 mélyedést nyomunk.A süteményt forró vízbe mártott késsel felvágjuk,majd a hűtőbe tesszük.Közvetlenül fogyasztás előtt a maradék tejszínt felverjük a  maradék vaníliás cukorral ,és a mélyedésekbe 1-1 kanállal habot rakunk.Kakaóporral megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print