2010. szeptember 24., péntek

Savanyú káposztás burgonya


/Tina magazinból/


Hozzávalók :8 nagy burgonya
25 dkg csemege karaj
1 kisebb piros színű paprika
1 vörös hagyma
50 dkg savanyú káposzta
1 babérlevél
1,5 dl almalé
1 teáskanál étkezési keményítő
20 dkg tejföl
1 csokor metélő hagyma
só,bors

A burgonyát kb 30 perc alatt megfőzzük.Közben a felvágottat kockára,a paprikát,és a hagymát apróra vágjuk.A felhevített olajon megpirítjuk a karajt,és a hagymát.Hozzáadjuk a savanyú káposztát,és a paprikát.Megborsozzuk,beletesszük a babérlevelet,és felöntjük az almalével.Lefedjük,és kb.20 percig pároljuk.A burgonyát leszűrjük.Az étkezési keményítőt simára keverjük 1 dl tejfölben,és a káposztához vegyítjük,majd 2-3 percig főzzük.A felaprított metélőhagyma felét a káposztához adjuk,és sózzuk borsozzuk.A burgonyát hosszában bevágjuk,kissé szétnyitjuk,és megtöltjük a káposztás keverékkel.Végül ráhalmozzuk a maradék tejfölt,és megszórjuk a félretett metélő hagymával.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print