2010. szeptember 26., vasárnap

Marharolád vörös káposztával


tina magazinból

Hozzávalók :
1 evőkanál olaj
5 dkg bacon
2fej vöröshagyma
1 sárgarépa
20 dkg zeller
4 db csemegeuborka
kb.70 dkg marhacomb
2 teáskanál közepesen erős mustár
1 db babérlevél
1 üveg /580ml/vörös káposzta
1 dl almalé
só ,bors

A felhevített olajon a szalonnát ropogósra sütjük,majd konyhai törlőpapírra szedve lecsöpögtetjük.A hagymát és az uborkát apróra kockázzuk.A répát és a zellert feldaraboljuk.A húst felszeleteljük,bedörzsöljük sóval,borssal.Megkenjük mustárral.Elosztjuk rajta az uborkát és a hagyma felét.Ezután a szalonnát kissé összemorzsoljuk,2 teáskanálnyit félre tesszük.A többit a hússzeletekre szórjuk.Szorosan feltekerjük,és fogvájóval összetűzzük,és a felhevített szalonnazsírban minden oldalról megpirítjuk.Hozzáadjuk a maradék hagymát,a répát és a zellert.Rövid ideig együtt pároljuk,ízesítjük szükség szerint sóval borssal.Felöntjük 1/2 l vízzel.Beletesszük a babérlevelet,és fedő alatt kb.1 1/2 órát órán át főzzük.Közben a káposztát az almalével együtt,fedő alatt 10 percig pároljuk.A húsokat és a babérlevelet kivesszük.A mártást összeturmixoljuk,hogy teljesen pépes legyen.Ha kell akkor utánaízesítjük,sóval borssal.A roládokat a káposztával,és a mártással,és félretett szalonnával megszórva tálaljuk.Főtt burgonya illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print