2010. január 19., kedd

Izes -grizes laska


50 dkg laska tészta
3 dl búzadara
2-3 kanál olaj
víz

baracklekvár

A főző vízbe sót és olajat teszünk,és felforraljuk.A forrásban lévő vízbe beletesszük a tésztát.Néha megkavarjuk.Újraforrástól számított 5-6 percig főzzük.Aztán a tűzről levesszük,és lefedjük.Közben néhányszor megkavarjuk.Ha megpuhult,akkor leszűrjük.Kevés sót,és olajat keverünk el benne.
A grízt az olajon néhány percig pirítjuk.Levesszük a tűzről,és lassan adagoljuk hozzá a vizet.Közben folyamatosan kevergessük.Akkor lesz jó,ha a gríz már puha,de nem áll össze az egész mint például a tejbegríz,hanem amikor megkavarjuk,akkor pereg,morzsálódik.
Összekavarjuk a tésztával.és ízlés szerint tálaljuk.porcukorral,vagy lekvárral.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Nyomtató

Print