2010. január 19., kedd

Zuza pörkölt



Hozzávalók:
1 kg zúza
1 fej vöröshagyma
őrölt bors
őrölt köménymag
1 evőkanál pirospaprika
1 dl olaj
fél paradicsom
fél zöldpaprika
vagy konzerv lecsó



A zúzát megtisztítjuk,és felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk és üvegesre pároljuk az olajon.Tűzről levéve beleszórjuk a pirospaprikát. Beletesszük a zúzát, paprikát, paradicsomot. Hozzáadom a borsot, köményt.A sót a legvégén adjuk hozzá.Felengedjük vízzel.Az elfőtt vizet néha pótoljuk,míg meg nem fő a zúza. Egy - másfél órát főzzük.De ha szükséges akkor tovább,amíg teljesen puha nem lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Nyomtató

Print