Az alap /keksz/ tésztakeverék ugyan az mint a Keksz szalámi.
Hozzávalók :
50 dkg háztartási keksz
2 dl tejet
25 dkg margarin
20 dkg cukor
2 evőkanál kakaó
1 cs vanília
2 kanál liszt,
rum
A kekszet,összetördeljük.A háztartási kekszet, összetördeljük.
A tejet,a margarint,a cukrot,a kakaót,
a vaníliát,a lisztet,lassú tűzön,állandó keverés mellett,összeforraljuk.
Célszerű habverővel kevergetni,
Így sima csomómentes lesz.Tűzről levéve,adunk hozzá 1-2 evőkanál rumot.
Ebbe a masszába öntjük bele az összetördelt kekszet,
és alaposan összekeverjük.Nejlonra,vagy folpackra,felét egyenletesen kiterítjük.
megkenjük a kókuszos krémmel,és feltekerjük.A másik felét egy őzgerinc formába rétegezzük a kókuszos krémmel.Mindkettőt hűtőbe tesszük.Másnap szeleteljük.
Gombás kacsamáj (csirkemáj)
-
Ezt a gombás májat szomszédasszonyom szokta csinálni - köszönetem a
receptért -, és nagyon finom. Én most barna csiperkével készítettem, de
mikor van vad...
1 hete
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése