2010. január 19., kedd

Húsgombóc leves




25 dkg darált hús
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
kisebb zeller
kisebb karalábé
1 burgonya
1 db tojás
3 evőkanál búzadara
2 evőkanál olaj
delikát,vagy leveskocka, bors,


Kissé felmelegítjük az olajat,beletesszük a megpucolt,feldarabolt zöldséget, és megpároljuk.Delikáttal,borssal ízesítjük,és felengedjük vízzel.
Míg fő a leves, elkészítjük a gombócokat.
A húshoz hozzáadjuk a tojást, sót, borsot és a búzadarát, összeállítjuk.
10 percig pihentetjük,majd vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle.Ha a levesben megfőtt a zöldség,akkor beletesszük a gombócokat,és készre főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print