2010 Január 1.-én csakis lencse.A hagyományt tiszteletben tartva,nálunk ez volt az ebéd.:Lencse főzelék zúza pörkölttel csülökhússal vegyesen.
Hozzávalók.
1/2 kg lencse
babérlevél
delikát,vagy só
bors
1 evőkanál cukor
1 kanál citromlé,vagy ecet
3 kanál olaj
2 kanál liszt
kávés kanál piros paprika
2 kanál tejföl
A lencsét előző este beáztatjuk,Másnap feltesszük főni,annyi vízben hogy ellepje,ha közben elfő akkor pótoljuk.Hozzáadjuk a babérlevelet,a sót vagy delikátot,borsot.Puhára főzzük.A beletesszük a cukrot,az ecetet,vagy citromlé.A lisztből és olajból rántást készítünk. Belekeverjük a levesbe,a tejföllel együtt,és felfőzzük.
Nehéz sós teasütemény
-
Hát én most nem akartam aprósütit sütni, de így jártam. Nagytakarítunk, és
a hűtőpucolás előkerített egy hete lejárt mascarponét. Megkóstoltam, semmi
baj...
1 napja
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése