2010. január 19., kedd

Körözött 2.,



Hozzávalók /az univer-től /
1 kis vöröshagyma fele
30 dkg juhtúró (részben tehéntúró is lehet)
3 evők. tejföl
1 kiskanál. Univer mustár
1 mokkáskanál. őrölt kömény
fél kiskanál pirospaprika
fél kiskanál Univer csípős vagy csemege Piros Arany
fél mokkáskanál. őrölt fekete bors
1 mokkáskanál. Univer fokhagymakrém vagy friss fokhagyma
Elkészítés:
A héjától megfosztott vöröshagymát nagyon finomra vágjuk. A túrót tálba tesszük, villával összetörjük, a hagymával, a tejföllel, a mustárral, a köménnyel, a pirospaprikával, a borssal és a fokhagymakrémmel fűszerezzük, a Piros Arannyal tüzesítjük.
Tálalásig letakarva hűtőszekrénybe tesszük. Puha kenyérrel kínáljuk.
A körözöttet kicsumázott húsos zöldpaprikába is tölthetjük. Ezt hűtőszekrényben megdermesztjük, majd karikákra vágva tálaljuk. Ebben az esetben a túróhoz tejföl helyett 5 dkg vajat keverünk, hogy keményebb, jobban szeletelhető legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print