Hozzávalók . 6 tojás
38 dkg cukor
3 cs vaníliás cukor
csipet só
1 csapott teáskanál sütőpor
13 dkg étkezési keményítő
13 dkg liszt
1,8 kg alma
2,5 dl almalé2,
5 dl tojáslikőr
1 kg túró
50 dkg mascarpone
5 dl tejszín
2 cs.habfixáló
15 dkg fehér habcsók
margarin a tepsi kikenéséhez,alufólia
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.Hozzáadjuk a 2 csomag vaníliás cukrot,13 dkg cukrot,és a sót.Beledolgozzuk a tojássárgákat.Beleszitáljuk a sütőporral,és 5 dkg étkezési keményítővel elkevert lisztet.A masszát ,margarinnal kikent tepsibe simítjuk,és elmelegített sütőben,200 fokon 12 percig sütjük.
A meghámozott almákat feldaraboljuk,a 15 dkg cukorral ízesített almalével felforraljuk,és fed alatt 2-3 percig pároljuk.Az edényt félrehúzzuk,és az alma 1/3-át kiszedjük.A többit 3-4 perc alatt pépesre főzzük,és a likőrben elkevert 8 dkg étkezési keményítővel besűrítjük.Beleforgatjuk a félretett almát,és20 percig hűlni hagyjuk.
A piskótalapról körben egy 1,5 cm-es csíkot levágunk és finomra szétmorzsoljuk.Beletesszük egy méretében megfelelő tepsibe a piskótát,vagy több rétegben összehajtogatott alufóliából keretet készítünk a tészta köré.Az almapépet a tésztára simítjuk.A túrót,10 dkg cukorral és a mascarponeval kikeverjük.A tejszínt a1 cs vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük,majd a túrókrémbe forgatjuk.A krémet az almarétegre simítjuk,és 2 órára a hűtőbe tesszük.A habcsókokat szétmorzsoljuk,és a piskóta morzsával összekeverjük.Ezzel díszítjük a tészta tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése