/Blikk nők/
60 dkg darált hús
/sertés és marha/
1 db tojás
10 dkg zsemlemorzsa
3 evőkanál apróra vágott zöldfűszer
/pl.zsálya,bazsalikom,kakukkfű,petrezselyem.../
2 evőkanál dijoni mustár
1 kiskanál frissen őrölt bors
olaj a sütéshez
A joghurtos mártáshoz :
20 dkg natúr joghurt
15 dkg kígyóuborka
2 szál zöldhagyma
1 evőkanál ételízesítő
A paradicsomos -chilis mártáshoz:
20 dkg ketchup
1 db chili paprika
csipet őrölt chili
2 db koktélparadicsom
A darált húst keverjük össze a tojással,a mustárral,a szemlemorzsával, borssal és a zöld fűszerekkel.A masszát alaposan dolgozzuk össze majd formáljunk belőle kis golyókat.Süssük forró olajban 6-8 percig./A sütési idő,a golyók méretétől függ/.A kész fasírtokat rakjuk papírtörlőre,hogy a felesleges olajat felitassuk róla.
A joghurtos szószhoz ,keverjük össze a joghurtot a lereszelt uborkával,és a felkarikázott hagymával,majd ízesítsük ételízesítővel,.Fedjük le légmentesen fóliával,és alaposan hűtsük le.A paradicsomos mártáshoz,keverjük össze a ketchupot a felszeletelt chilivel,és adjuk hozzá az őrölt chilit is.és végül a félbe vágott koktélparadicsomot.
A húsgolyókat salátaágyon tálaljuk.A szószokat külön tálkában adjuk mellé
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése