2009. november 28., szombat

Sztrapacska


Hozzávalók:
75 dkg krumpli
35 dkg liszt
1 tojás
só,
bors

20 dkg juhtúró
3 dl tejföl
20 dkg füstölt szalonna
A krumplit a reszelő legkisebb lyukán lereszeljük.A turmix gépben kicsit még pépesítjük.Kissé kinyomkodjuk a levét. Hozzáadjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a lisztet. A tészta ne legyen se lágy, se kemény.
A szalonnát apróra felkockázzuk,és megsütjük. Sós vizet forralunk, és beleszaggatjuk a galuskát.Amikor feljönnek a galuskák a víz felszínére, még 2 -3 percig főzzük. Ezt a mennyiséget több adagra osztva főzzük ki.
Ezután hozzáadjuk a szalonnát és a zsírját.Kicsit hagyjuk hűlni. A juhtúrót összekeverjük a langyos tésztával.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print