2009. november 29., vasárnap

Csirke pörkölt

Hozzávalók:

1 1/2 kg Egész csirke,vagy
csirkecomb
vagy csirkeszárny
2 fej hagyma
piros paprika
delikát
olaj
margarin vagy vaj
víz


A vajat és az olajat egy lábasban felhevítjük,a hagymát kockára vágjuk,és üvegesre pároljuk benne.A tűzről levéve .beleszórjuk a pirospaprikát,néhány másodpercre visszatesszük.Ismét lehúzzuk,és belerakjuk a megtisztított,és megmosott húst.Megfűszerezzük,és felengedjük vízzel,hogy éppen ellepje.Lassú tűzön puhára főzzük.Esetleg ha nagyon elfő a víz róla ,akkor pótolhatjuk.Amikor puha,akkor 1 kanál réteslisztet elkavarunk benne.Pár percig főzzük.Így kicsit sűrűbb lesz a zaftja.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print