2009. november 8., vasárnap

Márványos őzgerinc



/Újságkivágás/

                                                                   Hozzávalók :
                                                                    8 dkg vaj
                                                              15 dkg porcukor
                                                                  3 db  tojás
                                                               15  dkg rétesliszt
                                                                  1 cs sütőpor
                                                            1/2 citrom reszelt héja
                                                                  8 dkg mazsola
                                                                 2 dkg kakaópor
                                                                  5 dkg dzsem
                                                                 vaj és rétesliszt a formához

A vajat daraboljuk fel ,és szobahőmérsékleten hagyjuk megpuhulni.Adjuk hozzá a porcukrot,és a tojások sárgáját,majd keverjük habosra.A tojásfehérjét  verjük kemény habbá,aztán a sütőporral,és a citromhéjjal elkevert liszttel együtt könnyedén forgassuk a vajas masszába.A masszát osszuk két részre .Az egyik feléhez keverjük hozzá a kakaóport,a másikhoz pedig a mazsolát.Az őzgerincformát kenjük ki vajjal,és szórjuk meg rétesliszttel.Először a mazsolás tésztát öntsük a formába.Ezt kenjük meg a lekvárral,majd tegyük rá a kakaós tésztát.Előmelegített sütőben,180 fokon süssük kb. 25 percig Sütés után borítsuk ki a formából ,és szórjuk meg porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print