2009. november 28., szombat

Diós gesztenyetorta


Hozzávalók a tésztához:
8 tojás
30 dkg kristálycukor
1 dl víz
15 dkg liszt
15 dkg darált dió
1/2 csomag sütőpor
Töltelék :25 dkg Rama sütőmargarin
50 dkg gesztenye massza
20 dkg porcukor
0,25 dl rum.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.Hozzáadjuk a vizet,és vizet.A lisztet,a diót,a sütőport összekeverjük,és apránként a masszához adjuk.Kivajazott,és kilisztezett tortaformában kisütjük.Három lapra vágjuk. A margarint,a gesztenyemasszát a porcukrot és a rumot habosra kikavarjuk.Megtöltjük a lapokat a gesztenyés krémmel.A tetejét és az oldalát is bevonjuk.Darált dióval megszórjuk.Jól lehűtjük.Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
//Rama receptfüzetből//

Tipp : Én hamis gesztenye masszát készítettem,és abból készült a krém.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print