2010. január 16., szombat

"" Krumplis pogácsa ""

A krumpli főzelék,második esélye !!!



Igyekszem,mindig olyat,és annyit sütni - főzni,hogy,mindenki szeresse,és el is fogyjon.Ne keljen,esetleg kidobni,ha megmarad.Bár ez a veszély nálunk,nem igazán áll fenn..De ha netalán valamiből mégis marad,akkor igyekszem,azt felhasználni,egy másik ételhez.Ha esetleg marad burgonya püré,abból rendszerint krumplis fánk,vagy lángos,vagy palacsinta,vagy pogácsa lesz.

Most burgonyafőzelék maradt,egy kevés.Először,arra gondoltam hogy krokettet csinálok belőle,de inkább pogácsához használtam fel.Most biztos sokan furcsákat gondolnak,hogy hát az meg milyen lett !!!??? Meg kell hogy mondjam,nagyon finom,és puha tészta lett a végeredmény.

                                          Hozzávalók
                                    megmaradt krumplifőzelék
                                       liszt ,só, élesztő,bors,
                                               1 db tojás
                                      1 gerezd fokhagyma
                                             szezámmag

2 megjegyzés:

Belly írta...

Krumplifőzelékből?????
Leszűrted vagy hogy?

Anyucika írta...

Hát megvallom őszintén hogy először nekem is furcsa volt amit kitaláltam.De mivel a krumplifőzelék is olyan alapanyagokból van,ami megtalálható a pogácsa hozzávalóiban is ::pl.-krumpli,margarin , vagy olaj, liszt,só,tej,cukor,.Én elég sűrűre szoktam csinálni a főzelékeket,másnapra még sűrűsödik is egy kicsit.Így már csak megfelelő mennyiségű liszt kellett hozzá hogy gyúrható legyen és élesztő ,kicsi bors,és fokhagyma,.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Nyomtató

Print