2009. április 22., szerda

Keksz szalámi




50 dkg háztartási kekszet,összetördelünk.
2 dl tejet,25 dkg margarint,20 dkg cukrot,2 evőkanál kakaót,
1 cs vaníliát,2 kanál lisztet,lassú tűzön,összeforralunk,
állandó keverés mellett.Célszerű habverővel kevergetni,
igy sima csomómentes lesz.Tűzről levéve,adunk hozzá 1-2 evőkanál rumot.
Ebbe a masszába öntjük bele az összetördelt kekszet,
és alaposan összekeverjük.Nejlonra,vagy folpackra,egyenletesen kiterítjük.
Megkenhetjük,vaj,és kókusz,vagy vaj és dió,keverékével.Aztán óvatosan a
nejlon segítségével feltekerjük.Tetejét is díszíthetjük kókusszal,vagy dióval,mandulával.
De töltelék nélkül is feltekerhető,úgy is nagyon finom.Jól összetömörítjük,
megnyomkodjuk,és hideg helyen pihentetjük.Ha jól kihűlt,és összeállt,lehet szeletelni.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print