2009. július 16., csütörtök

Hagymás kifli

Hozzávalók :
3 dkg élesztő
2 dl tej
1 evőkanál kristálycukor
30 dkg liszt
7 dkg Rama margarin
1 tojás
1 kiskanál só
2 nagy /40 dkg/ vöröshagyma
0,5 dl olaj
margarin  /a tepsi kikenéséhez /
1 tojás / a tészta megkenéséhez/

A élesztőt a langyos tejben,a cukorral felfuttatjuk.A lisztet,az olvasztott margarinnal,1 tojással,a tejben felfuttatott élesztővel,és a só felével összegyúrjuk.Jól kidolgozzuk..Letakarva megkelesztjük.Amíg kel,addig elkészítjük a tölteléket.A hagymát megtisztítjuk,és finomra vágjuk.Az olajban megfonnyasztjuk,megsózzuk,és kihűtjük.A megkelt tésztát 4 egyenlő részre osztjuk.Kis cipókat formálunk belőle,és 15 percig letakarva pihentetjük.Ezután,mindegyiket 20 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk .Minden lapot 8 részre vágunk.Szélesebb oldalukra kis kanálnyi hagymát halmozunk,majd a tésztát a csúcsuk felé feltekerjük,és kiflit formálunk.Margarinnal kikent tepsibe rakjuk,és kelesztjük.A tetejüket felvert tojással lekenjük.,és kisütjük.



Recept és ez kép a Rama süteményes füzetből.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print