Hozzávalók:40 dkg liszt
25 dkg Rama sütőmargarin15 dkg porcukor
3 evőkanál keserű kakaópor
Töltelék:3 tojás
25 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 kg túró
5 dkg babapiskóta vagy háztartási keksz
1 citrom reszelt héja
1 doboz barack konzerv /kb.40 dkg/
2 dkg margarin a tepsi kikenéséhez
A tésztához valókat összegyúrjuk.2 gombócot formálunk belőle,fóliába csomagoljuk,és 1-2 órára hűtőbe tesszük.A töltelékhez a tojások sárgáját,a kétféle cukorral néhány perc alatt habosra keverjük.Hozzáadjuk az áttört túrót,a reszelt citromhéjat,és a ledarált babapiskótát,vagy kekszet.A tojás fehérjét kemény habbá verjük,és óvatosan hozzákeverjük.A margarinnal kikent közepes tepsibe belereszeljük /a reszelő durva oldalán/ az egyik tésztacipót.Rásimítjuk a töltelék egyik felét.Egy sor barackkal betakarjuk,majd rákenjük a töltelék másik felét.Erre ráreszeljük a másik tésztacipót.Előmelegített sütőben ,közepes lángon ,180 fokon,légkeverésesben 165 fokon kb 35-40 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése