2009. július 6., hétfő

Pehelykönnyű túrós pite

....




/Rama receptfüzetből/

Hozzávalók a tésztához :
3 dkg élesztő
1 kanál kristálycukor
0,5 dl tej
4 tojássárgája
15 dkg Rama margarin
30 dkg liszt
Töltelék :
1 kg túró
30 dkg kristálycukor
2 cs vaníliás cukor
1 nagy citrom reszelt héja
1,5 evőkanál liszt
maréknyi mazsola
4 tojás kemény habja
2 dkg margarin a tepsi kikenéséhez

Az élesztőt a cukorral ízesített langyos tejben felfuttatjuk. tojások sárgáját a margarinnal kikeverjük.A felfuttatott élesztővel és a liszttel összedolgozzuk,majd a tésztát két részre osztjuk.Kinyújtjuk az egyik tésztát és belehelyezzük a margarinnal kikent tepsibe.A túrót áttörjük.A cukorral,a vaníliás cukorral,a citrom reszelt héjával,a mazsolával, és a liszttel összedolgozzuk.Végül óvatosan beleforgatjuk a tojások kemény habját.Az egészet a tésztára simítjuk.Kinyújtjuk a másik tésztát,és befedjük vele a túrótölteléket.3 órát pihentetjük,majd villával megszurkáljuk.Előmelegített,nem túl forró sütőben készre sütjük.Kockára vágva és porcukorral meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print