2009. július 8., szerda

Zebrakeksz


Hozzávalók :
40 dkg Rama sütőmargarin
20 dkg porcukor
1 tojás sárgája
50 dkg liszt
1 vanília rúd,vagy 2 cs vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja
3 evőkanál narancslé
10 dkg őrölt mandula
5 dkg étcsokoládé
2 dkg kakaópor
2 dkg azonnal oldódó capuccínópor
2,3 evőkanál rum
összeállításhoz 2 tojás fehérje
1.,A puha margarint,a porcukorral habosra keverjük.A tojássárgáját,egy késhegynyi sót,és a lisztet hozzáadjuk és összegyúrjuk.
2.,A kész tésztát 3 egyforma részre osztjuk.Az elsőbe belegyúrjuk a vanília rúd kikapart belsejét,/vagy a vaníliás cukrot/,a narancs reszelt héját,a narancslét,és 5 dkg mandulát.
3.,A csokoládét vízgőzön felolvasztjuk.A kakaóporral együtt a második adag tésztához gyurju8k.A capuccinópor a rumban feloldjuk,és a maradék mandulával együtt a harmadik adagtésztához adjuk.Mindhármat fóliába csomagoljuk,és 1 órára a hűtőben pihentetjük.
4.,Egy óra elteltével,lisztezett deszkán mindegyiket 40x 25 cm-es téglalapra kinyújtjuk.A alulra kerül a kávés lap.Megkenjük kissé felvert tojásfehérjével,és rátesszük a narancsos lapot.Szintén megkenjük ezt is tojásfehérjével,és rátesszük a csokis lapot.Letakarjuk fóliával,és 1 órára ismét betesszük a hűtőbe.
5., Ezután a tésztát 8 darab,kb:3x40-es csíkokra vágjuk.Négyet-négyet egymásra rakunk.Ezeket is tojásfehérjével ragasztjuk össze.Kissé összenyomkodjuk,hogy biztosan összeragadjanak.Külön-külön fóliába tekerjük,és mélyhűtőbe tesszük 1 órára.
6., Ezután 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk,és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.Közepesen meleg sütőben14-15 perc alatt megsütjük.Ha kihűlt,jól zárható fémdobozba tesszük.Igy sokáig eltartható./Ha marad!!!!/

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print