2009. július 21., kedd

Tökfőzelék





Hozzávalók :1 db közepes tök

kis csomag kapor
3 kanál liszt
tej vagy tejszín,esetleg tejföl
cukor,ecet
A tököt meghámozzuk,és legyaluljuk.Kissé megsózzuk,és állni hagyjuk 5-10 percig.Kinyomkodjuk a levét.Feltesszük főni,annyi vízben hogy éppen ellepje.Hozzáadjuk a kaprot,és a sót.Ha megpuhult,akkor besűrítjük a lisztből és tejből vagy tejszínből simára kavart habarással.Ízesítjük cukorral,és ecettel,majd felfőzzük.Fasírttal,vagy pörkölttel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print