2009. július 24., péntek

Krumpli cinke



                                                     Hozzávalók :
                                                 kb 1 kg krumpli
                                                  6-7 kanál liszt
                                                         só
                                                     Feltét :
                                                vörös hagyma
                                                 4-5 kanál olaj
                                                 piros paprika
A krumplit feldaraboljuk,a lehető legkisebb,legvékonyabbra.Így sokkal hamarabb megfő,és könnyebb lesz összetörni is.Annyi vízben tesszük fel hogy jól lepje el.Mikor már nagyon jó puha a krumpli,akkor a főzővízben összetörjük.Lassú tűnél főzzük tovább,nagy habverővel, folytonos kevergetés mellett , lassan adagolva hozzávegyítjük a lisztet.Addig főzzük,és kavargatjuk,míg besűrűsödik,ekkor levesszük.
A hagymát megpároljuk az olajon,és kevés paprikát szórunk rá
Ezzel locsoljuk meg a krumpli cinke tetejét.De más feltéttel is tálalhatjuk.

z

1 megjegyzés:

Bracha Popovics írta...

Koszonom a cinke receptjet, mar regota keresem. Nagymamam csinalt ilyet sokszor(o is Hajdubol szarmazott) es imadtam. Amint idom engedi meg is fozom en is. Mar alig varom :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print