2009. július 10., péntek

Tejfölös-sajtos rúd


mennyiség:48 db- Elkészítési idő :50 perc+ pihentetés,- Energia tartalom : 110 Kcal/1db
Hozzávalók :
2 dkg élesztő
kb 0,5 dl tej
60 dkg liszt
1,5 kiskanál só
0,5 kiskanál pirospaprika
0,5 kiskanál őrölt bors
25 dkg Rama sütőmargarin
2 dl tejföl
2 tojás.
tetejére 15 dkg reszelt sajt
Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk,és 10 percre félretesszük,hogy egy kicsit fölfusson.
A lisztet a sóval a pirospaprikával,és a borssal összeforgatjuk,majd a margarinnal elmorzsoljuk.Ezután a tejes élesztővel,a tejföllel,egy egész tojással és egynek a sárgájával közepesen kemény tésztát gyúrunk belőle.Letakarva hűtőszekrényben pihentetjük 2-3 órát.
Ezután lisztezett deszkán 0,8 cm vastagságú,40x45 cm-es téglalapra nyújtjuk.A félretett tojásfehérjével lekenjük.,reszelt sajttal megszórjuk.Derelyevágóval újnyi széles,és kb10cm hosszú csíkokra vágjuk.
Előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.
Jó tanács :A begyúrt tésztát le lehet fagyasztani,így bármikor frissen süthetünk,amikor éppen kedvünk támad hozzá.

1 megjegyzés:

Garffyka írta...

Szia Anyucika :), kukkants be hozzám, kérlek szépen.
http://garffyka.blogspot.com/2009/07/mosoly.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print