2009. július 6., hétfő

Tejszines-csokis-diós kocka


Hozzávalók
Tésztához .:30 dkg liszt
1 cs sütőpor
18 dkg kristálycukor
22,5 dkg Rama margarin
6 tojás sárgája
Tepsi kikenéséhez :margarin,és liszt
Töltelék :8-10 evőkanál baracklekvár,
25 dkg étcsokoládé
30 dkg darált dió
2 evőkanál kakaó
1 cs / 49 gr/csokipuding por
1/2 cs sütőpor0,5 dl rum
3 dl tejföl
6 tojás fehérje
15 dkg kristálycukor
Tejszínes krém :2 cs/2x40gr/tejszín ízű pudingpor
6 dl tej
12 dkg kristály cukor
2 cs vaníliás cukor
25 dkg Rama margarin
Tejszínhab : 1 evőkanál zselatinpor
1 dl víz
6 dl habtejszín
Tetejére : 10 dkg étcsokoládé
10 dkg tejcsokoládé

Elkészítés
1.A tésztához a lisztet,a sütőporral és a cukorral összeforgatjuk,és a margarint elmorzsoljuk benne.Majd hozzáadjuk a tojások sárgáját,és jól összedolgozzuk.Ragacsos massza lesz belőle,amit a margarinnal kikent és belisztezett tepsibe,egyenletesen eligazgatjuk,és a baracklekvárral megkenjük.Félretesszük.
2.A töltelékhez való csokoládét lereszeljük.De gyorsabb,és kényelmesebb,ha kis darabokra tördeljük,és addig turmixoljuk,amíg olyan nem lesz,mintha reszeltük volna.A dióval,a kakaóval,a pudingporral,és a sütőporral összeforgatjuk.Hozzáadjuk a tejfölt,és a rumot.A tojásfehérjét kemény habbá verjük,a vége felé apránként hozzáadjuk a cukrot.Egy keveset a masszával összekeverjük,így puhább lesz.A maradék habot óvatosan /hogy ne törjük össze/ beleforgatjuk..A lekvárra simítjuk.Előmelegített,közepesen meleg sütőben megsütjük.
3.A tejszínes krémhez a tejszín ízű pudingport a tejben sűrűre főzzük.Kihűtjük,majd habosra keverjük a margarinnal.A kihűlt tésztára kenjük.
4.A zselatint a vízben feloldjuk,és felfőzzük /nem forraljuk/.A tejszínt kemény habbá verjük,és a langyos zselatint belekeverjük.A tejszínes krémre kenjük.,és dermedni hagyjuk.
5.A kétféle csokoládét gőz fölött felolvasztjuk,és a megdermedt krém tetejére kenjük.Még mielőtt a csoki megszilárdul,késsel vékonyan bevagdossuk,a szeletek helyét,így könnyebb lesz szeletelni.
De ha a csokiba 5 dkg margarint kavarunk,akkor nem kell a tetejét bevagdosni szeletelés előtt,mert így a csoki puhább lesz.
,és szeletelhetőbb.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Nyomtató

Print