2009. július 7., kedd

Marlenka

Hozzávalók :                                              .
6 tojás                                       
24 dkg cukor                                
2 cs vanília.                                                      
12 dkg margarin                                                                                   
1 cs sütőpor                               
1/2 teáskanál mézes sütemény fűszerkeverék                 
vagy 1 mokkás kanál fahéj,és 1 mokkás kanál szegfűszeg
24 dkg liszt
A tepsi kikenéséhez 2 dkg margarin,és liszt
A tészta tetejére 4 dkg  durvára vágott mogyoró
Krém
2 tubus /34 dkg/ sűrített tej
30 dkg Rama  margarin
.3-4 evőkanál porcukor,vagy méz
1 teás kanál rum
  6-8 dkg mogyoró
1.A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Az olvasztott,de nem meleg margarint belecsorgatjuk A mézet a fűszerkeveréket,és a sütőport is belekeverjük.Végül lazán beleforgatjuk  a felvert tojás fehérjét..
2.A massza felét egyenletesen belesimítjuk egy margarinnal kikent,és belisztezett nagy tepsibe.Előmelegített sütőben  kb.10 percig sütjük.A tészta másik felét is ugyan így sütjük.
3.A töltelékhez a sűrített tejet lábasba tesszük,és közepes lángon kevergetve, kb.10 percig főzzük.Akkor jó ha egy kicsit besűrűsödik,a benne lévő cukor pedig egy kicsit karamellizálódik,világos barnára festve az egészet.Hagyjuk kihűlni.
4.A puha margarint először magában keverjük habosra majd apránként hozzáadjuk a külön kikevert sűrített tejet is.A mézzel a rummal,és a durvára vágott mogyoróval ízesítjük.
5.A kisült lapokat félbe vágjuk,majd a krémmel egymásra rétegezzük,úgy hogy a tetejére is krém kerüljön.Durvára vágott mogyoróval megszórjuk ,és vékonyan mézet csorgatunk rá.Lefedve ,néhány órára hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Nyomtató

Print