Hozzávalók :
kb 1 kg krumpli
6-7 kanál liszt
só
Feltét :
vörös hagyma
4-5 kanál olaj
piros paprika
A krumplit feldaraboljuk,a lehető legkisebb,legvékonyabbra.Így sokkal hamarabb megfő,és könnyebb lesz összetörni is.Annyi vízben tesszük fel hogy jól lepje el.Mikor már nagyon jó puha a krumpli,akkor a főzővízben összetörjük.Lassú tűnél főzzük tovább,nagy habverővel, folytonos kevergetés mellett , lassan adagolva hozzávegyítjük a lisztet.Addig főzzük,és kavargatjuk,míg besűrűsödik,ekkor levesszük.
A hagymát megpároljuk az olajon,és kevés paprikát szórunk rá
Ezzel locsoljuk meg a krumpli cinke tetejét.De más feltéttel is tálalhatjuk.
z
1 megjegyzés:
Koszonom a cinke receptjet, mar regota keresem. Nagymamam csinalt ilyet sokszor(o is Hajdubol szarmazott) es imadtam. Amint idom engedi meg is fozom en is. Mar alig varom :)
Megjegyzés küldése