2009. június 10., szerda

Cézár saláta



Hozzávalók:2 gerezd fokhagyma
4 szelet toast kenyér
4 evőkanál olaj
1 evőkanál vaj
25 dkg csirkemell filé
1 db római,vagy jég,vagy fejes saláta
Az öntethez:1 db tojássárhája
1 teáskanál mustár
1,25 dl olívaolaj
2 evőkanál citromlé
1 gerezd fokhagyma
só,őrölt bors
díszítéshez citromkarikák
Reszelt sajt
A toast kenyeret kis kockákra vágjuk,és kevés forró olajon világosbarnára pirítjuk.Hozzátesszük a vajat,és az apróra vágott fokhagymát,és rövid ideig tovább sütjük.Az igy elkészült kenyeret kivesszük és hagyjuk kihűlni. A megmaradt olajhoz hozzáadunk még hozzáadunk 2-3 kanál olajat,és ebben közepes lángon a csíkokra vágott csirkemell filét megsütjük.Sütés után sóval ,borssal ízesítjük,és ezt is kihűtjük.
Az öntetet kézi mixerrel keverjük ki.A tojás sárgához lassan adagoljuk az olajat,míg krémes állagú nem lesz.Hozzáadjuk a többi anyagot,a préselt fokhagymával együtt,és alaposan elkeverjük.Tálaláskor csíkokra vágjuk a salátalevelet,rátesszük a csirkemell csíkokat,és a kenyérkockát.Meglocsoljuk az öntettel,megszórjuk reszelt sajttal,és citromkarikával díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print