2009. június 20., szombat

Málna vagy szamócabólé


/Gusta újságból/

Hozzávalók:50 dkg málna vagy szamóca
20 dkg porcukor
1 dl triple sec
1 dl konyak
1 üveg édes fehér bor
1 üveg félszáraz pezsgő
A málnát vagy szamócát megtisztítjuk.Ha túl nagyok a szemek akkor félbe,negyedekbe vágjuk.Egy mély üvegtálba tesszük,és megszórjuk porcukorral.aztán hozzáöntjük a triple sec-ketés a konyakot.A tálat folpackkal légmentesen lezárjuk,és 3 órára hűtőbe tesszük.Ez után hozzáöntjük a jégbe hűtött fehérbort,és tálalás előtt a szintén jégbe hűtött pezsgőt.Széles szájú poharakba mérjük kiskanalat adunk hozzá,hogy ki-ki a végén a gyümölcsöt kiszedhesse vele.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print