/Gusta újságból /
Hozzávalók:
6 dl tejszín
0,5 kg cseresznye
5 tojás sárgája
12,5 dkg cukor
a szószhoz:1,5 dl tejszín
5 dkg porcukor
5 dkg áttört málna
A tejszinthabbá verjük.12 szem cseresznyét lecsöpögtetünk,és félre tesszük.A többit apróra vágjuk.Vízgőzben a tojások sárgáját felverjük a cukorral,és állandóan keverve,kis lángon sűrűre főzzük.Levesszük a tűzről,és kihűlésig keverjük.Így kétszeres mennyiségű habot kapunk.Belekeverjük az apróra vágott cseresznyét és a tejszínhabot.4 db 1,5 dl-es pudingformába osztjuk,és 12 órára hűtőbe tesszük.
A szószhoz a tejszínt a porcukrot és az áttört málnát,majd habbá verjük.A parfét desszertes tányérokra borítjuk,és ráöntjük a málnaszószt,A cseresznyével és málnával díszítjük.
Nehéz sós teasütemény
-
Hát én most nem akartam aprósütit sütni, de így jártam. Nagytakarítunk, és
a hűtőpucolás előkerített egy hete lejárt mascarponét. Megkóstoltam, semmi
baj...
1 napja
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése