2009. június 17., szerda

Cseresznyés-málnás parfé

/Gusta újságból /

Hozzávalók:
6 dl tejszín
0,5 kg cseresznye
5 tojás sárgája
12,5 dkg cukor

a szószhoz:1,5 dl tejszín
5 dkg porcukor
5 dkg áttört málna
A tejszinthabbá verjük.12 szem cseresznyét lecsöpögtetünk,és félre tesszük.A többit apróra vágjuk.Vízgőzben a tojások sárgáját felverjük a cukorral,és állandóan keverve,kis lángon sűrűre főzzük.Levesszük a tűzről,és kihűlésig keverjük.Így kétszeres mennyiségű habot kapunk.Belekeverjük az apróra vágott cseresznyét és a tejszínhabot.4 db 1,5 dl-es pudingformába osztjuk,és 12 órára hűtőbe tesszük.
A szószhoz a tejszínt a porcukrot és az áttört málnát,majd habbá verjük.A parfét desszertes tányérokra borítjuk,és ráöntjük a málnaszószt,A cseresznyével és málnával díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print