2009. június 16., kedd

Krumpli főzelék


A karfiolt nem mindenki szereti,ezért ma még Krumpli főzeléket is készítettem.Bármilyen húshoz,és fasírthoz egyaránt nagyon klassz köret.

Hozzávalók:1 kg krumpli
só ,vagy delikát
1 evőkanál cukor
10 dkg vaj vagy margarin
3-4 kanál liszt
tej vagy tejszín
babérlevél
1 kanál ecet

A krumplit megtisztítjuk,felkarikázzuk.Delikáttal és cukorral ízesített vízben .feltesszük főni.Ha már puhára főtt,akkor a vajból és lisztből világos rántást készítünk,felengedjük a tejjel vagy tejszínnel.Ezzel besűrítjük a főzeléket.Végül kevés ecetet adunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print