2009. június 4., csütörtök

Sárgabarackos máktorta


Tészta.
20 dkg liszt
12 dkg vaj vagy margarin
2 tojás
1 dkg cukor1 cs vaníliás cukor
5 evőkanál tej
2 dkg étkezési búzakeményítő
2 teáskanál sütőpor
csipet só
Töltelék.1 doboz sárgabarackbefőtt
20 dkg darált mák
5 dl tejszín
10 dkg marcipán massza
1 teáskanál cukor
7 dkg szálasra vágott mandula
néhány csepp mandula aroma
A vajat habosra kavarjuk a kétféle cukorral és a sóval.Egyenként hozzáadjuk a tojásokat,belecsorgatjuk  tejet,beleszitáljuk a keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet.Majd sütőpapírral kibélelt ,24cm-es tortaformába simítjuk.Előmelegített sütőben készre sütjük.,és kihűtjük.
A befőttet lecsöpögtetjük,a mandulát szárazon megpirítjuk,A marcipánt összegyúrjuk a darált mákkal és az aromával,majd hozzávegyítünk 1 dl kemény habbá vert tejszínt.A kihűlt tortát két lapra vágjuk.Az alsó lapköré pattintjuk a tortaforma karikáját,vagy  visszatesszük a tortaformába.A díszítéshez félreteszünk néhány barackot.A többivel befedjük a tortalapot.Rákenjük a mákos krémet,és befedjük a másik tortalappal1 órára hűtőbe tesszük,majd levesszük a torta karikát
A maradék tejszínt a cukorral kemény habbá verjük,és bevonjuk vele a tortát.A tetejét , tejszínhabbal és felszeletelt barackkal díszítjük.A mandulát az oldalára nyomkodjuk,és szórunk egy keveset a tetejére is.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Nyomtató

Print